Educatie

Jeugd, School & Natuur

Leerlingen uit de hoogste graad worden betrokken bij het natuurbeheer van een natuurgebied in de omgeving van hun school.


Natuurbeheer in het onderwijs

Samen werken met de klas, ervaringsgericht leren, een fijne dag in de natuur en tegelijk eindtermen realiseren rond wereldoriëntatie en natuur- en landschapszorg.
Een project voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs.


Meer over dit project:
EDUCATIEF NATUURBEHEER


Educatief Natuurbeheer op maat

Het project kan aangepast worden naar ieders wensen en behoeften. Sommige scholen werken rond een bepaald thema ofwillen het project inbedden in bestaande lessen en activiteiten. We werkten reeds met andere leeftijdsgroepen en kunnen het project ook aanbieden in de vorm van een Natuurdag Deluxe. We beperken ons dan tot één contactmoment met in de voormiddag het Natuurbeheerspel en in de namiddag beheerwerken gecombineerd met een korte wandeling of een poelenonderzoekje. Secundaire scholen kiezen vaak voor een half dagje beheerwerk.


Jeugdverenigingen

kunnen op ons beroep doen voor het begeleiden van een Natuurdag Deluxe waarbij we vooral focussen op beheerwerk en een andere belevingsgerichte activiteit naar keuze. In sommige gemeenten krijgen ze hiervoor zelfs een extra subsidie.


Beheerwerk is ook een ideale teambuilding activiteit voor bedrijven.

Voor inschrijvingen en voor meer informatie kan je terecht bij onze educatieve medewerkers die ook graag even langs komen op school.


Medewerkers educatief natuurbeheer Limburg:

Michael Huygen:
Secretariaat Domein Kiewit
0473-55 16 24
michael.huygen[at]natuurpunt.be 

Maxim Geunis:
Secretariaat Domein Kiewit
0478-33 52 40
maxim.geunis[at]natuurpunt.be