Leergierige natuurliefhebbers verkneukelen zich dit najaar


Kan jij ook geboeid luisteren naar gepassioneerde vogelaars? 
Of zoek je in je vrije tijd allerlei tips om je tuin natuurlijker te maken, en vol leven? 
Kijk je uit naar meer vogels, vlinders en ander klein grut, die je dagelijks kan bewonderen omheen je eigen woning? 
Of ben jij zo iemand die tijdens een wandeling elke verwonderlijke kei opraapt, en je afvraagt hoe die daar terecht is gekomen, welke leven deze steen achter de rug heeft? 

Voor al deze natuurliefhebbers hebben we een fantastisch aanbod komend najaar !

17/09 : Lezing: De levende tuin (Hasselt)
Ooit gehoord van een levende tuin? Wel, dat is precies wat het belooft te zijn: een tuin vol leven! Vogels, vlinders, bijen, bloemen … Maar vooral een tuin waar veel te be-leven is. Opgepast! De organisatie is niet verantwoordelijk voor plotse opstoten van lentekriebels en jeukende vingers.
>> meer info en inschrijvingen

01/10 : Lezing: De wondere wereld van de vogels (Hasselt)
In deze lezing nemen we met Koen Leysen een verfrissende duik in de wereld van de vogels. We maken kennis met hun bonte verschijningen met de meest uiteenlopende kleuren, vormen en gedragingen. 
>> meer info en inschrijvingen

12/11 : Lezing: Geologie in Vlaanderen (Hasselt)
Hoe komt het dat Vlaanderen op zo’n kleine oppervlakte, zo’n grote verscheidenheid aan bodemtypes heeft? Hoe komt het dat er alleen steenkool te vinden is in de provincie Limburg, alleen kasseien als zwerfstenen in het zuiden van West-Vlaanderen en Hengouwen, en alleen roestkleurige ijzerzandsteen in het Hageland? Hoe komt het dat er haaientanden en schelpen gevonden worden in de Kempen? Op deze en nog tientallen andere vragen krijg je een antwoord in deze lezing die opgebouwd is als een spannend reisverhaal dat begon op de Zuidpool.  
>> meer info en inschrijvingen