Cursus vogels herkennen


 

Dat leer ik nooit !

 

Vaak horen wij op activiteiten van onze Vogelwerkgroep van nieuwkomers op het moment dat wij een vogel op naam brengen : “Hoe kan je dat zo snel zien?”. Voor velen lijkt het een toverkunst om vogels op naam te brengen en een opdracht die zij nooit onder de knie kunnen krijgen. Maar niets is minder waar. Vogels herkennen is helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet weten hoe je het nu juist moet aanpakken. En vooral… vogels kijken en determineren is megafun.

 

Cursus.

 

Daarom organiseert Vogelwerkgroep Fruitstreek op vrijdagavond 22 september 2017 een minicursus Vogels Herkennen. Hoofddoel van deze les is om iedereen die graag vogels kijkt een techniek aan te leren waardoor je heel snel vogels leren determineren. En, zoals je zal merken, waardoor je op die manier op korte tijd heel wat vogels gaat leren herkennen in het veld.

Alles gaat door vanaf 20u00 in NatuurHuis te Gelinden (Kleinveldstraat 54).

 

Veldwerk

 

Op zondag 24 september voegen we de daad bij het woord en gaan we de theorie uittesten in het veld. We vertrekken in de vroege uurtjes om in een vogelrijk gebied in de buurt de aanwezige vogels te gaan spotten om ze dan ook zelf op naam te brengen.

 

Opgelet. Het aantal deelnemers is beperkt. Dus inschrijven vooraf is noodzakelijk. Deelname aan de cursus is voor Natuurpunt-leden gratis. Niet-leden betalen 10€ ter plaatse (of worden gewoon lid van Natuurpunt ).☺

Inschrijven kan via een mailtje naar dirk.ottenburghs@skynet.be